Деца от Банско впечатлиха португалските си връстници с умения и талант

Снимка: Община Банско

Групата от Банско посети Лисабон, Авейро и Порто

Най-добрите ни посланици – децата на Банско, представиха своето училище „Св.Паисий Хилендарски” и града си пред своите връстници в Португалия.

Ученици и учители от Началното училище участваха в поредната работна среща по проекта „Нека опознаем нашите култури“, бенефициент на който е НУ „Св. Паисий Хилендарски“, работещо съвместно с училища от Испания, Латвия, Турция и Португалия.

Групата от Банско посети Лисабон, Авейро и Порто и разгледа историческите, архитектурните и културните им забележителности.

При домакините в град Авейро, ученици и учители се запознаха с различни аспекти от традиционната португалска култура, посетиха национален парк и солни полета, имаха възможността да прекарат една невероятна вечер в компанията на певци и танцьори, играха мини голф и се разхождаха по брега на океана.

Прекараното в Португалия време обогати мирогледа на всички участници, зареди ги със силни емоции и впечатления и им остави незабравими спомени, споделя Евгения Тренчева, директор на НУ „Св. Паисий Хилендарски”.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK