Кметът на Пловдив напуска ГЕРБ, но не и Общината

Снимка: Фейсбук

Оставката му бе поискана от лидера на ГЕРБ

„Подавам оставка, но като член на ГЕРБ и по-точно на пловдивската организация на Иван Тотев. Лоша дума за господин Борисов от мен няма да чуете. Той е лидер на тази партия. Партия, в която и аз съм участвал за създаването ѝ. Постигнали сме много неща заедно. Мисля, че това е за добро, така е преценил - да напусна партията, да спадне напрежението, това е негово право“, каза кметът на Пловдив Здравко Димитров.

„Но съм избран от всички пловдивчани и съм кмет на всички. Има много проекти, които са започнати и трябва да бъдат завършени. Ще се изтълкува като предателство, ако си подам оставката като кмет. През тези два дни ми се обадиха повече хора, отколкото като станах кмет. Това е показател, че работим добре и в правилната посока“, допълни той, съобщава бТВ.

Изказването идва след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова кмета на Пловдив да си тръгне от поста заради забавения строеж на стадион Христо Ботев. 

„Още от началото беше ясно, че тези пари няма да стигнат за тези стадиони. Трябва да има стадиони и трябва да се довършат, но ситуацията е такава – община Пловдив не може да издържи финансово да бъдат завършени и двата стадиона. Няма как, ще потопим общината. Ще имам среща с феновете. Ще видим кой доколко и как ще бъде завършен“, каза още кметът на Пловдив Здравко Димитров. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK