Ангелов: Имаме един Изборен кодекс, "заченат" в грях

Снимка: Infomreja.bg

"Спутник V": Дори да пристигнат руски ваксини, те ще останат на митницата

Имаме един Изборен кодекс, "заченат" в грях. Това заяви в Пловдив здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов, цитиран от bTV.

По негови думи след края на заседанието вчера всички са имали повече въпроси, отколкото отговори.

"Нямаме мажоритарен вот, отменен настоящ вот, задължение да гласуваме с машини. Имам неща да кажа на президента в здравната част", коментира той.

Ангелов изрази недоумение как ще се пренасят машините в болниците или при карантинирани, а също и как ще гласуват инвалиди. Според него проблем ще бъде и дезинфекцията на устройствата.

Относно ситуацията с коронавируса здравният министър не изключи да има и четвърта вълна.

По негови думи ваксинираните у нас са около 800 000 души, целта е да се постигнат 3 милиона. Той обобщи, че засега в страната са имунизирани около 35%. По негови думи ваксинацията се движи много добре.

Ангелов посочи, че тази седмица са поставени 100 000 ваксини, като ще пристигнат още 270 000 дози от "Пфайзер", която по негови думи е най-желаната у нас.

Той съобщи и че на 10 май ще заработи електронната система, през която всеки ще може да се запише за предпочитания препарат за имунизация срещу COVID-19.

По отношение на сватбите и тържествата здравният министър поясни, че е допусната техническа грешка, която ще бъде поправена в първия работен ден.

Не отменяйте сватби, призова Ангелов и подчерта, че остава правилото за 50% капацитет в ресторантите.

По въпроса с ваксината "Спутник V" Ангелов обясни, че дори да пристигнат руски ваксини, те ще останат на митницата, защото българският закон трябва да се променя. Не можело обаче да се промени европейският регламент.

Приетото в здравна комисия решение за внос на "Спутник V" у нас той определи като противозаконно и обвини Мая Манолова в "предизборен популизъм."/ news.bg

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd