Затвор за кюстендилка, откраднала мобилен телефон

Снимка: Infomreja.bg

Условна присъда и за крадец, задигнал маратонки и тонколона от стадион „Осогово“

Районен съд – Кюстендил, наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца, по отношение на 24-годишна кюстендилка, която се призна за виновна в кражба на мобилен телефон. Подсъдимата К. К. е осъждана и към момента е в затвора за държане на наркотични вещества. Съдът, под председателството на съдия Мая Миленкова одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

К. К. се признава за виновна в това, че на 18.06.2021 година, в гр. Кюстендил, в стая на жилище на ул. „Бузлуджа“ е отнела чужда движима вещ – мобилен апарат, на стойност 289, 50 лв. Причинените имуществени вреди от престъплението са възстановени.

Съдът определи първоначален „общ“ режим за изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода“.

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова, призна и подсъдимият В. Г. / на 26 г., неосъждан, от гр. Кюстендил / за виновен в това, че в периода от 12.01.2021 г. до 06.09.2021 г. в гр. Кюстендил, в условията на продължавано престъпление, чрез повреждане на прегради здраво направени за защита на имот е отнел чужди движими вещи на обща стойност 505, 90 лв., от владението на собствениците, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Подсъдимият е признат за виновен в кражба на тонколона, маратонки, електрическа кана и др. чужди движими вещи от зала в спортен комплекс „Осогово“, през януари и март 2021 г., както и в кражба на сладолед от фризер пред търговски обект на ул. „Търговска“, на 06.09.2021 г.

Съдът го признава за виновен и това, че от 14.03.2021 г. до 27.03.2021 г. в спортен комплекс Осогово е повредил противозаконно чужди движими вещи / счупени прозорци - 2 бр. / на обща стойност 108 лв., собственост на Община Кюстендил.

Съдът налага на подсъдимия едно общо, а именно най- тежкото из между наложените наказания -  „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Подсъдимият се осъжда да плати разноските по делото, в размер на 778, 30 лв.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15- дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK