Донев написа отличен на МВР за провеждането на изборите

Снимка: МС

Донев: Във войната на пътя се оглеждат бедност, корупция, неграмотност

Oвладяването на „войната по пътищата“ е една от задачите, с които служебният кабинет се зае от самото начало на мандата, припомни министър-председателят Гълъб Донев при откриването на Националното съвещание на МВР. „Във войната на пътя се оглеждат травмите, с които живеем като общество – бедност, корупция, неграмотност“, заяви премиерът Донев и добави, че от всички нас като общество зависи да се справим с това сериозно предизвикателство. По думите му усещането за безнаказаност на пътя и липсата на отговорност към собствения живот и живота и здравето на другите участници в движението трябва да се превъзпитават. „В тази задача всеки е ценен. Разчитам на добрия пример на всеки от Вас“, обърна се премиерът Донев към участниците в Националното съвещание.

Министър-председателят акцентира върху успешното изпълнение на задачите, които МВР имаше по организацията и подготовката на честни и свободни парламентарни избори. Премиерът Гълъб Донев поздрави служителите на реда за осуетените и разкрити схеми за „купуване на гласове“. По думите му в изминалите два месеца те категорично са доказали, че да следваш закона в името на обществения интерес не е изключение за системата на МВР, а правило. 

Премиерът Донев отбеляза сериозните наследени проблеми, с които служебното правителство се наложи да се справя, като даде пример с необходимостта от засилен контрол срещу нелегалния мигрантски натиск и от подобряване на охраната на границата ни. Министър-председателят посочи положителните резултати, постигнати по темата, като напомни, че надеждният граничен контрол е гарант не само за националната сигурност на страната ни, но и за изпълнение на ангажиментите на България като външна граница на ЕС. Премиерът Гълъб Донев посочи още, че ефективното реализиране на тези задължения е изключително важно за присъединяването на България към Шенгенското пространство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK