Двама мъже от Враца залели с киселина гадателката

Снимка: Infomreja.bg

По неофициална информация задържаните са от Враца

Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняеми Й.Ц., на 42 г., като извършител, и В.В., на 51 г., като помагач, за причиняване на средна телесна повреда на 52-годишната А.Т., изразяваща се в химическо изгаряне от трета степен – 12%, със сярна киселина по лицето, шията и врата, гръдния кош, корема и крайниците, довела до обезобразяване на лицето, за което законът предвижда до 6 години лишаване от свобода. Двамата обвиняеми са действали в съучастие, съобщават от прокуратурата. 

На 14 март 2023 г. Й.Ц. и В.В. пристигнали с джип от гр. Враца в гр. Пловдив. Водач на автомобила бил В.В., а Й.Ц. пътувал в колата. Двамата мъже са от гр. Враца, криминално проявени. Те паркирали в близост до адреса на жената в жилищен блок в ж.к. „Тракия“. Й.Ц. бил с тъмни дрехи и шапка, ръкавици и си поставил медицинска маска, за да не бъде разпознат. Той се качил до апартамента на А.Т.

Входната врата била отворена, защото жената била трудно подвижна и я посещавали асистенти за оказване на помощ. Й.Ц. влязъл в стаята й. А.Т. го видяла и попитал с какво може да му помогне. Той й отвърнал: „Аз ще ти помогна“,  след което я залял с киселина и напуснал жилището. През това време В.В. го чакал с джипа в близка улица. Й.Ц. се върнал при него и двамата напуснали гр. Пловдив.

Веднага е бил подаден сигнал в полицията, жената е била откарана в болница и са започнали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОД на МВР – Пловдив за установяване на извършителите. Действията по издирването са провеждани под надзора и ръководството на Районна прокуратура–Пловдив.

На 16 март 2023 г., вечерта, двамата обвиняеми са били установени и задържани в гр. Враца. В момента състоянието на жената е стабилно, като според лекарското заключение тя е получила трета степен химическо изгаряне – 12%, със сярна киселина по лицето, шията, гръдния кош, корема и горни и долни крайници.

„Благодарение на денонощната работа на структурите на ОД на МВР – Пловдив и под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив, и вследствие на доброто взаимодействие между институциите, се е достигнало до разкриването на физическия извършител на деянието и на неговия помагач“, каза днес Петър Петров, районен прокурор на гр. Пловдив.

Той участва в съвместен брифинг на Районна прокуратура–Пловдив и ОД на МВР – Пловдив, заедно с Атанас Илиев, заместник-районен прокурор, ст. комисар Васил Костадинов, директор на ОД на МВР – Пловдив, комисар Радослав Начев, заместник-директор на ОД на МВР –Пловдив, комисар Георги Ташев, началник на отдел „Криминална полиция“, комисар Светла Пендова, началник на отдел „Разследване“ и гл. инспектор Иван Чочков, началник на Пето РУ, гр. Пловдив.

Директорът на ОД на МВР – Пловдив ст. комисар Васил Костадинов също благодари на полицейските служители, както и на прокуратурата, за доброто взаимодействие и изнесе подробности относно извършените действия от страна на полицейските служители.

Извършват се активни действия по разследването.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK