Калин Василев с изложба „Детайли от природата“ в Кюстендил

Снимки: Личен архив

Организатори са НЧ „Асклепион 1998“ и Община Кюстендил

Талантливият Калин Василев представя изложба микро фотографии, озаглавена „Детайли от природата“ в Кюстендил. Откриването е на 20 август от 17.30 часа във Възрожденското училище в областния град.

Организатори на културната проява са НЧ „Асклепион 1998“ и Община Кюстендил.

Калин Василев е роден през 1985 г. в Кюстендил. Печели конкурсa "Романът на бъдещето", част от кампанията "Голямото четене" на БНТ, второ място на конкурса за кратка проза на LiterNet и eRunsMagazine (2008; 2015), първо място за кратка проза на списание "Едно" (2007), награден е и от Travel.bg за пътеписите "Момичето от Оушън" (2008) и "Manhattan, NY" (2010).

Номиниран е в категория "Проза" на IV Национален литературен конкурс на издателство "Хермес" (2010). Получава почетния медал на Югозападния университет "Неофит Рилски" за високи резултати в литературата. През 2015 г. печели второ място на конкурса "Рашко Сугарев".

Автор на сборника с разкази "Опити за любов и щастие" (2012), след като през същата година печели националния литературен конкурс на издателство "Хермес". С дебютната си книга печели конкурсите "Светлоструй" (2012) и "Южна пролет" (2013) - за белетристика.

Вторият му сборник с разкази "Авангардни безделници" (2014 г.) е отличен в конкурса "Голямата книга на малкия град" и награден от сдружение "Книги без граници" (2015).  Към този момент Калин Василев е младши съдия в Окръжен съд - Кюстендил.

Изложбата му „Детайли от природата“ е факт дни, след като излезе от печат и сборникът на талантливия кюстендилец Калин Василев, озаглавен „Персони“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK