Йордан Тодоров подава оставка като общински председател на БСП, напуска и партията

Снимка: Infomreja.bg

В ОбС – Кюстендил ще продължа да работя като независим съветник, обяви Тодоров

Днес, 22 ноември е Ден на адвокатурата, празник, който се чества в цялата страна. Неслучайно днес избрах да застана пред вас и да си поговорим, защото адвокатурата е професия, която да защитава правата на гражданите и да отстоява демокрацията в едно общество. Демокрация, благодарение на която ние желаем все повече и повече да се развиваме и впоследствие да можем да кажем, че сме свободни граждани и правата ни се зачитат навсякъде. Това обяви на пресконференция общинският съветник от БСП и кандидат за кмет на столетницата, адв. Йордан Тодоров.  

Той категорично заяви че в предстоящия Общински съвет ще продължава да защитава интересите и правата на всички хора, които са му гласували доверие. Тодоров пожела и успех на новото общинско ръководство.

„Все пак знаем, че през последната година един от особените интереси бяха повишаването на данъците и таксите. Не зная доколко са запознати хората, но с внесения Законопроект за изменение на Закона за местни данъци и такси и неговото приемане, ще бъде вдигнат отново данък сгради не само в общината, а и в цялата страна, което аритметично би било около 60-70 лв. на недвижим имот. Това го заявявам тук пред вас, както преди една година заявих опасността за голямото вдигане на данъците. Тогава имахме и наше предложение да не се увеличават данъците, имаше полемики, извънредни сесии на Общински съвет, но въпреки това решението беше прието на 16 декември.

Като цяло възнамерявам да следвам тази политика, да защитавам това, което съм поел като ангажимент пред хората и за в бъдеще  да не ги предавам в обещанията, които съм давал. В тази връзка тук, пред вас, заявявам че аз съм и общински председател на БСП – Кюстендил. За мен приоритет са интересите на хората и затова подавам оставка като председател на БСП – Кюстендил.

Освен, че подавам оставката си, аз се отказвам от членство в БСП. През 2019 г. влязох в Общински съвет от гражданска квота. По същия неуморим начин изказвах своето мнение и от това, което не съм доволен. Впоследствие станах член на БСП и ме избраха делегатите и членовете на БСП за общински председател. В случая заради разминаванията, които се получават на водене на политика, мисля че в момента това е най-доброто решение, за да мога да изпълнявам това, което съм обещал на хората.

Ще продължа да се занимавам с политика, няма да обръщам гръб на това обществено поприще, но в същото време ще имам повече време за служебните си ангажименти.  В ОбС – Кюстендил ще продължа да работя като независим съветник“, обяви общинският съветник Йордан Тодоров.

Той благодари на екипа, който е бил до него абсолютно безвъзмездно и доброволно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK