Вандали надраскаха с червена боя централата на Градския съвет на БСП - Пловдив

Снимки: БСП, Пловдив

Социалистите сезираха прокуратурата

„Винаги сме подкрепяли свободното изразяване на различно мнение и винаги сме отстоявали това право, но остро се противопоставяме, когато начинът на изразяване наранява друга личност или разрушава чужда собственост. В демократичната общност правото на мнение е на първо място, но как се нарича деяние на личност, чрез което се руши чужда собственост, и то сграда, която има културна стойност за най-стария жив град в Европа?“ Това се казва в позиция на пловдивските социалисти във връзка с поредната вандалска проява срещу централата на столетницата в града.

В текста се подчертава, че на една от най-светлите дати за България и гордост за всеки българин – 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност, за пореден път ставаме свидетели на вандалски действия срещу сградата на Българската социалистическа партия в Пловдив.

„Този позорен акт, който е действие на страхливец, за съжаление се превръща в системно отвратително деяние на лице или лица срещу сградата на най-старата политическа партия в България. Изразяването на мнение на човек с качулка чрез хвърляне на боя върху сградата на опонент е акт на страхлива личност, която не може да застане с лицето си и ясно и цивилизовано да изрази своето мнение“, допълват социалистите.

„А да разрушаваш фасада на сграда, която е и с културна стойност за любимия на всички пловдивчани град, превръща дееца в недостойна за града личност“, се казва още в позицията.

БСП - Пловдив е подала сигнал до компетентните органи, като се надява тези вандалски действия не само към посочената сграда, а и в целия град, да спрат.  „Надяваме се лицето или лицата да бъдат намерени, за да им бъде потърсена отговорност и да получат своето наказание с цялата сила на закона“, допълва председателят на столетницата в града под тепетата Иван Петков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK