Директорът на ГД „Гранична полиция“ е на работно посещение в Австрия

Снимка: МВР

Бяха представени статистически данни, като към австрийската страна бе отправено предложение за обмен на информация

По покана на австрийското Федерално министерство на вътрешните работи се проведе работна среща между директора на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов и ръководителя на департамент "Оперативен граничен мениджмънт и полиция за чужденците" генерал-майор Бертхолд Хубергер. По време на срещата бяха обсъдени основните мерки, които двете страни прилагат в усилията си за справяне с незаконната миграция и напредъкът на българската гранична полиция.

Главен комисар Златанов представи постигнатите в тази насока резултати, като изрази категоричната ангажираност на българските власти за охрана на външната граница на ЕС с Турция и превенция на вторичните движения в посока Централна и Западна Европа. Той потвърди категоричната позиция за отпадане на ветото спрямо България и Румъния и  готовността за присъединяване на двете държави към Шенгенското пространство.

Бяха представени статистически данни, като към австрийската страна бе отправено предложение за обмен на информация относно заловените в Австрия лица, които посочват че са преминали транзитно през България. По този начин българските власти ще могат да предприемат необходимите действия и ще се постигне повече прозрачност относно действителната ситуационна картина. Ще се изведат тенденциите в развитието на миграционните процеси и ще се даде възможност за своевременна промяна на стратегическите планове за противодействие на незаконната миграция, съобщават от МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK