Корнелия Нинова: Изисква се диалог между държавици, реализъм, мъдрост

Корнелия Нинова, снимка: Кадър bTV

„Ако президентът ни връчи мандат, то ние ще предложим програма“

Пожелавам на всички стабилен парламент и разумни решения в името на хората. Изправени сме пред 4 държавнически предизвикателства.

Това заяви Корнелия Нинова, която произнесе слово като представител на „БСП за България“ пред депутатите от новото 46-о Народно събрание.

„Избрани сме при ниска активност. Имаме силно фрагментиран парламент, необходим е диалог, който не съществува, той е миниран с условия. Това е грешка! И фактическа, и политическа. ИТН се отказаха да са протестна, а антиситемна партия. Колеги, вие вече сте системна партия! Днес червената линия е между тези, които имаме воля да променим управлението, и такива, които искат да го запазят“, коментира тя.

Според нея трети избори ще бъдат тежко изпитание за страната.

„Потвърждаваме, че ако президентът ни връчи мандат, то ние ще предложим програма. Предизвикателство е да доразградим старата система. Причината днес да се стигне до смяна на хора и органи е тук, в тази зала. ГЕРБ ги създаде. Оттук трябва да започне изкореняването. За нас е лесно, ние се борихме и ще продължим да се борим срещу този модел", посочи Нинова.

Тя подчерта приоритетите на коалицията, сред които са социалната политика, смяна на главния прокурор, управление на евросредставата.

„За нас е важно да се увеличат доходите, да има актуализация на бюджета, приоритет е здравеопазването, актуализация на плана за действие при пандемия, реформа в образованието, науката и културата, икономически мерки. За всичко това трябва политическа стабилност. Изисква се диалог между държавици, реализъм, мъдрост. С решения за грижа към хората!, завърши Корнелия Нинова.

Зайкова коментира, че е хубаво, че Нинова е припомнила миналото, за да не се повтори то.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK