Корнелия Нинова: Изборите за кмет и парламент ще дадат двойна енергия на хората в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

„Вярваме се, че при тази облекчена обстановка и ниска заболеваемост ще се повиши активността на гласовете за БСП“

„Тук ни е двойно усилието - и за кмет, и за парламентарни избори. Този двоен повод ще даде и двойна енергия на хората в Благоевград“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, която пристигна в Благоевград за старта на кампанията на Коалиция „БСП за България“ в Първи многомандатен избирателен район.

По традиция лидерът на Левицата и кандидатите за народни представители, начело с водача проф. Георги Михайлов, поднесоха венци и цветя пред паметника на Димитър Благоев по повод 165-годишнината от рождението му, която се отбелязва именно днес. След това всички се отправиха към зала „22 септември“, където проведоха тържествено събрание.

„След много години на противоречия, разминавания и напускания на БСП, сега дадохме много голям знак за обединение вляво. Вече сме 16 партии и граждански организации, мисля, че този процес ще продължи до самите избори. Водим още разговори и очакваме да подпишем още споразумения. Това не е просто математически сбор от различни формации, това е обединение около идеи, около програмата на БСП и идеите на нашите партньори, които са в ляво – център. Така че обединението вляво е една допълнителна сила за нас и не само заради нас, защото в момента България има нужда от лява политика“, коментира Корнелия Нинова пред журналисти.

По отношение на напрежението на местно ниво, тя каза, че то е туширано след подреждането на листата.

„Знаете, че още на миналите избори имахме не само предизборна платформа, но и ясен план за първите 100 дни на управление – стъпка по стъпка, така че сме готови с идеите и хората“, посочи Нинова.

Притесненията на БСП за машинното гласуване са основно заради отношенията между ЦИК и фирмата доставчик.

„Ние бяхме една от политическите сили, които подкрепят машинното гласуване не само на последния парламент, а и в предишния настоявахме за това. Вярваме, че то е начинът да се минимизират подправени гласове и подправени протоколи. Лесно е, зная, че много хора са притеснени, особено възрастните, дали ще успеят, но искам да ги успокоя, че не е никак трудно. Не е по-трудно от това да си изтеглят пенсиите от банкомата. Така че призоваваме да гласуват с машини. В рамките на кампанията ние ще проведем обучителна кампания и на място ще показват наши екипи как се гласува“, поясни лидерът на столетницата.

Запитана за очакванията ѝ за резултатите от изборите, Нинова отговори, че всички анализатори са отчели, че една от причините за спада в изборните резултати при БСП е, че възрастните хора са се уплашили от коронавируса и са останали по домовете си.

„Вярваме се, че сега, при тази облекчена обстановка и ниска заболеваемост, ще се повиши активността на гласовете за БСП“, каза още Корнелия Нинова.

Ето и пълната подредба на листата с кандидати за народни представители на „БСП за България“:

1. Георги Георгиев Михайлов

2. Любен Илиев Милев

3. Новко Аспарухов Попов

4. Любомир Митков Георгиев

5. Богдан Емилов Боцев

6. Методи Менчев Атанасов

7. Пламен Спасов Ботев

8. Петър Олег Петров

9. Димитър Георгиев Юнчов

10. Александър Борисов Сливков

11. Христо Атанасов Паралинов

12. Валери Крумов Миленков

13. Илиян Димитров Синадинов

14. Кирил Пецев Пецев

15. Исмет Кюзимов Ходжов

16. Владимир Иванов Баряков

17. Бойко Добромиров Юзекчиев

18. Крум Викторов Костадинов

19. Пламен Богданов Белниколов

20. Костадин Красимиров Харисков

21. Димитър Иванов Самодумов

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK