АБВ и БСП не искат шоу, а политически решения

Източник: АБВ

Те проведоха съвместна пресконференция

АБВ и БСП очертаха основните приоритети на политическите сили в предстоящия парламентарен вот.

На съвместна пресконференция те се обединиха около позицията, че България има остра нужда от смяна на политическия модел и връщане на доверието в институциите.

Лидерът на АБВ Румен Петков заяви, че партията няма да спести истината за никого и нищо. Той определи преговорите с БСП като динамични и делови, в чиято основа е решимостта за намиране на силно политическо решение, което отговаря на очакванията на българските граждани за силна алтернатива, която да не излъчва шоу, а която да предлага политика и решения.

Той съобщи, че АБВ ще участва със свои представители в 23 избирателни района, но ще води активна кампания в цялата страна.

От своя страна, водачът на листата на БСП в 23 МИР и секретар на ИБ на БСП Христо Проданов подчерта, че България отчаяно се нуждае от смяна на политиката на по-лява и социална държава.

"За нас голямата лява коалиция по-скоро не е толкова важна за някой от отделните политически лидери или партии от лявото пространство. Тя е важна за България, българските граждани и общество", изтъкна той.

Припомняме, на 21 май лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че за предсрочните избори на 11 юли ще се регистрира голяма лява коалиция. Мотивът, който посочиха социалистите за това решение, е, че "подходът "всеки за себе си" не дава резултат и наказва".

Ден по-късно БСП подписа предизборно споразумение с АБВ и "Нормална държава". Към коалицията се присъедини и проф. Минчо Христов, представляващ "Движение на непартийните кандидати".

Обявената коалиция от Корнелия Нинова е втората такава за предстоящите предсрочни парламентарни избори за 46-то Народно събрание, след като и патриотичните формации обявиха, че сформират блок - ВМРО, НФСБ и "Воля". /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK