Корнелия Нинова: От години твърдим, че Борисов превърна ББР в банка на олигарсите

Снимка: БСП

„Когато беше трудно само ние се борехме срещу този модел“

“От вчера кредитите на Българската банка за развитие са много коментирани и интересни. И понеже напоследък лидери на новопоявили се партии се упражняват на гърба на БСП, наричат ни беззъба опозиция и манипулират общественото мнение, ще припомня следното отпреди повече от година: 

“Уважаеми българи, докато ви облъчват с ежедневни пиар акции, управляващите ще продължават да крадат вашите пари. Използват кризата и страховете ви за далавери.

И маскират грабежа като антикризисни мерки. Една от тях е увеличаване капитала на държавната банка за развитие със 700 млн., които “уж” ще помагат на малкия и среден бизнес. Но банката финансира със 75 млн. колекторска фирма с приходи от 2000 лв годишно. 

Сигурна съм, че това е принос в световната икономическа наука и практика- с антикризисна мярка за помощ на икономиката да наливаш пари във фирма за събиране на кредити. През годините, откакто съществува, ББР се превърна от банка на дребния бизнес в банка на олигарсите. Държавният ресурс, тоест вашите пари се изливат в техните джобове под вещото “управление” на Борисов. 

Как трябва да стане?

Алтернативата е: слагане лимит на кредита за една фирма- например един милион (след разговори с малкия и среден бизнес какъв лимит би им бил полезен).

Определяне на критерии за кандидатстване само за малък и среден бизнес и само за БЪЛГАРСКО ПРОИЗВОДСТВО. В цял свят в момента отговорните държавници стимулират националните си икономики. Неслучайно и Европейската комисия промени критериите за държавна помощ.

Сега е най-удобният момент да се инвестира в българското, родното. Стига да искаш да правиш икономика, а не далавера.”

И накрая да попитам критиците на БСП - вие къде бяхте тогава? Сега, когато режимът на Борисов е свален, е лесно да си борец срещу него. Когато беше трудно,  само БСП се бореше с него, докато други му правеха угоднически интервюта или заемаха топли държавни служби.

И още един въпрос - каква е позицията на главния претендент да управлява ИТН за ревизия на ББР?”

Това написа във Фейсбук пост председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя припомни, че БСП първа сигнализира от години за неправомерните процеси в Българската банка за развитие. Нинова припомни нейно изказване от миналата година, в което предлага конкретни мерки за подкрепа на малкия и среден бизнес от страна на банката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK