Корнелия Нинова: ГЕРБ прави масова чистка в горския сектор

Корнелия Нинова и Йордан Бангеев, снимки: infomreja.bg

ГЕРБ прави масова чистка в горския сектор в цялата страна. Това се случва и в Благоевградска област, където за по-малко от месец са сменени петима директори на държавни горски стопанства в Пиринско. Целта е да се овладее сектора и управляващите да назначат свои хора. Това заяви днес народният представител от БСП Корнелия Нинова. През последните седмици са отстранени горските шефове Манол Козелов от Гоце Делчев, Велик Сотиров от Петрич, Стефан Аврамов от Кресна, Стоян Ковачки от Сандански. Последният пример е от преди няколко дни, когато заповед за уволнение получи и началникът на горското стопанство в Разлог Йордан Бангеев.

"Работя от 25 години в системата. Получих заповед за уволнение, без посочен нито един мотив. Новият закон за горите, приет от управляващите, позволява да ни отстраняват от работа без причина, само по преценка на директора на новосформираните горски предприятия", обясни Бангеев. По този начин не може да се обжалва заповедта за уволнение пред съда. На негово място вече е назначен Бойко Адамов, който е от София. Според Корнелия Нинова по същия начин са отстранени и останалите горски шефове в Пиринско. Вече е подготвена заповедта за отстраняване на горския началник в Дупница инж.Виктор Борисов.

"Корупцията в ГЕРБ вече е станала по-голяма от страха на хората, които вече се престрашават и говорят открито", категорична е депутатката от БСП. Според нея новият закон, който окрупни 176-те горски стопанства в страната в шест огромни предприятия, генерира корупция. Той се прилага, без да има приет правилник. Според промените дървесина вече могат да добиват единствено фирми.

"Вече обикновените хора нямат право да добиват дърва за собствени нужди, а ще трябва да си ги купуват от фирмите, което ще оскъпи услугата", категорична е Нинова. Тя е получила сигнал от жители на Сатовча, които се оплакват, че достъпът за добив на дърва в общината е поставен под въпрос, според това кой ще гласува за ГЕРБ на изборите през есента. Според нея отговорност за масовата чистка в горския сектор трябва да се поеме от земеделския министър Мирослав Найденов.

 

КОМЕНТАРИ

Никифоре01:42 - 25.08.2011
Нещо си в грешка , ракията ти е дошла в повече какъв Бангеев каква Терзиева те гони . Тази дописка не виждаш ли че не е от Гоце Делчев бе тъпунгер . Много те е шубе обаче от Терзиева и на сън и в пияно се стряскаш от името й че ако те тури на мушката езък за 15-те хиляди евро с които си купи поста горскидиректор . Чакаме да си възтановиш инвестицията и теподкарваме приятел щом като ти се превиждат призраци . Няма да годинясаш като директор от мен да го знаеш поне така се говори в министерството
22219:02 - 21.08.2011
777 iskah samo da vi otgovorq na :" не е вярно,че хората са ограничени в добива на дърва за огрев!? "
77718:30 - 21.08.2011
222 не съм казала,че казаното от нинова е вярно,но със новия закон за горите се получава ефекта на тотален тормоз на хората,обслужва дървената мафия и в частност водача й Атанас Камбитов! хубавото е това,че местните горски власти търсят начин да излезнат успешно от този капан!
22218:10 - 21.08.2011
do 777:za vasha informaciq: не е вярно,че хората са ограничени в добива на дърва за огрев!? Davat se razreshitelni za sech,i nese pita dali si ot GERB,DPS,BSP... ZA TOVA NEKA NINOVA DA PRESTANE DA LAJE NARODA!

FACEBOOK