"Арестуваха" бойни пистолети и патрони на Капитан Андреево

Снимки: АМ

Водачът плаща 5000 лв. парчина гаранция за совободата си

Митническите служители откриха два бойни пистолета и 68 патрона при проверка на лек автомобил.
На 20.11.2022 г. на МП Капитан Андреево, около 23.30 часа, пристига лек автомобил с чужда регистрация, управляван от мъж с инициали О.С. с двойно гражданство – френско и турско, който заедно с двама спътници, пътували от Турция през България за Франция.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в джоб на яке, поставено в купето на лекия автомобил е открит боен пистолет със заличен сериен номер. В хода на проверката са намерени още един боен пистолет, укрит в куфар сред дрехите на шофьора и 68 патрона – в гърба на шофьорската седалка.

Контрабандно пренасяните огнестрелни оръжия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

На шофьора с инициали О.С. на 33 г. е повдигнато обвинение по чл.242, ал.1, буква „г“ от НК.  и му  е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK