Консултациите на Радев: Манолова подкрепя коалиция без ГЕРБ и ДПС

Снимка: БГНЕС

Манолова каза, че е доволна, че „партия на промяната“ е част от НС

Мая Манолова, Татяна Дончева и Николай Хаджигенов проведоха консултации с президента Радев сред серията от срещи с партии днес.

Коалицията ИБГНИ са последни по ред след като Радев се срещна с ИТН, БСП, ДПС, ДБ.

Радев поздрави Манолова за резултата на коалицията по време на изборите и съхранения висок резултат.

Най-важното е намиране на формулата за съставяне на правителство. Формирането на кабинет около съгласие, а не коалиция и разпределение на властта е важно чрез намиране на верен диалог. Положителното е, че подобен подход за диалог позволява всяка партия да тежи не само с брой депутати, а с приоритети и идеи за спаряването с корупцията, бедността и неравенството. Разчитам, че вие ще сте отговорни към срещите в НС, където да се намери решение за това трудно уравнение, каза Радев пред ИБГНИ.

Призовавам да използвате опитът и експертизата си за достигане на едно добро решение за България, каза Радев.

Манолова каза, че е доволна, че „партия на промяната“ е част от НС.

Ние ще подкрепим кабинет, чийто дневен ред е дневният ред на българските граждани. Това са важите теми – за доходите, пенсиите, компенсация на бизнеса, подкрепа на деца, родители и хора с увреждания, дълбока съдебна реформа, ревизия на високите сметки за ток, парно, вода, ревизия и на управлението на ГЕРБ, изброи сред задачите Манолова.

Тя поздрави служебното правителство за свършената до тук работа.

Нашите амбиции са да има законодателство на промяната. Смятаме, че може да има мнозинство, което да подкрепя обикновените хора, а не една или друга партия, заяви Манолова.

Категорична съм, че ще подкрепим правителство на промяната, но не и ако в него има подкрепа на ГЕРБ и ДПС. Това би била токсична прегръдка, каза Манолова.

Подобна подкрепа, допълни Манолова, би била неадекватна.

Ние бихме дали подкрепата си на ИТН и ДБ. Заявихме го в речите си пред НС. При първи сигнал, че се прави подмяна, ние нямаме колебание да се върнем на площадите, откъдето дойдохме, каза още Манолова.

Тя каза, че не иска постове и парцелиране на властта.

Ние сме граждански организации и призоваваме партиите да не правят сметки, за да се сформира кабинет. Няма да допуснем да бъдат извивани ръце и да се подкрепят коалиции със „златния пръст“, каза Манолова и изрази готовност да поеме ангажимента, поет към гражданите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK