Рашко Динков е назначен за почетен консул на Казахстан

Снимка: Infomreja.bg

Той ще ръководи почетното консулство на Казахстан със седалище в Благоевград

Рашко Динков ще ръководи консулството на Казахстан в България със седалище в Благоевград.

Той е назначен за почетно консулско длъжностно лице на Република Казахстан в Република България с решение на Правителството.

Динков застава на мястото на досегашния почетен консул Митко Солаков.

Той ще отговаря за целия консулски окръг, обхващащ територията на областите Благоевград, Пазарджик, Кюстендил, Перник и Смолян.

Рашко Динков е ръководител на компании, свързани с проектиране, изграждане и експлоатация на хидроенергийни обекти, производство и продажба на електроенергия, организация и строителство на сгради, съоръжения и техническа инфраструктура и други.

Като почетно консулско длъжностно лице се очаква Динков да работи активно за поддържане и допълнително развиване на отличните двустранни отношения между Република България и Република Казахстан, съобщават от Министерски съвет.

Откриването на консулство на Република Казахстан в гр. Благоевград, ръководено от почетно консулско длъжностно лице, ще допринесе за увеличаване на възможностите за сътрудничество между двете страни в икономическата, културно-образователната, туристическата и други области от взаимен интерес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK