Започна подмяната на водопровода по няколко улици в Самораново

Снимки: Община Дупница

Началото бе дадено с водосвет и първа копка

С водосвет започна от днес подмяната на водопровода по няколко улици в село Самораново.

"Този ремонт бе дълго чакан, но ще реши част от проблемите с водоподаването в нашето село", коментира кметът на Самораново Райко Цветков. Той и кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев направиха символичната първа копка.

На реконструкция подлежат уличните водопроводи по "Георги Димитров", "Рила" и част от "Скакавица". Сумата е в размер на 335 619 лв. и е част от заема, който община Дупница изтегли, за да бъдат ремонтирани части от водопроводи в Самораново, Яхиново и Крайници.

Фирмата има 60 календарни дни от откриване на строителната площадка, за да завърши ремонта.

„По ул. „Рила“ има два успоредни водопровода, а сега ще има една тръба, която ще захранва домакинствата от двете страни на улицата. Като намалее налягането в цялото село, първо тук спира водата. През миналата година беше сменен водопровод от 350 м по една от улиците и авариите намаляха драстично от 60 през миналата година до 15 - тази", коментира Цветков.

Работата по водопровода в Самораново ще бъде разделена на три, като две групи започват работа по две от улиците. Която приключи работа първа, продължава по другата. Ще работим по начин, който максимално малко да създава неудобство на жителите и своевременно ще информираме кога ще се налага спиране на водата“, заяви пък управителят на фирмата-изпълнител Димитър Янков.

През идния месец ще започнат ремонтните дейности по подмяна части от водопроводи и в Крайници и Яхиново.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK