Спортно-развлекателен турнир проведоха в Разлог

Снимки: Община Разлог

Спортният празник събра на едно място над 250 ученици

Община Разлог и СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ проведоха спортно-развлекателен турнир по проект „Насърчаване и повишаване на мобилизацията на младежта – културно наследство и спортна валоризация”.

Спортният празник събра на едно място над 250 ученици, които взеха участие в организираните състезания по футбол, волейбол, народна топка, тенис на маса и щафетно бягане. Бяха организирани спортни игри и за най-малките участници.

Проведеният спортен турнир акцентира върху съхраняване, популяризиране и развитие на спортно-образователни програми, с цел да се привлекат и насърчат децата и младежите да спортуват повече.

Проект PROMO-YMC(H)A се финансира по програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020 и обединява четири партньори „Младежка Християнска Асоциация“ от Солун, Гърция; Югозападен университет „Неофит Рилски”, Благоевград, България; Община Корделио – Евозмос, Гърция и Община Разлог, България.

Той промотира и валоризира спортния туризъм в трансграничната зона като част от нематериалното културно наследство.

Спортните дейности и спортната история са част от нематериалното наследство и символ на културното разнообразие на България и Гърция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6