Разминаване на ключови експертизи по делото срещу Семерджиев

Снимка: БГНЕС

Изслушването продължава, като общо вещите лица по делото са над 20, а експертизите - над 40

С приемане на ключови експертизи в софийския градски съд продължава делото за тежката катастрофа на столичния булевард "Черни връх" от миналия юли, при която загинаха две млади жени, пише БНР. 

Съдът прие 2 противоположни експертизи за това шофирал ли е подсъдимият Георги Семерджиев след употреба на наркотици -  според едната в кръвта му е имало метамфетамини, а според другата - не. Разминаването беше обяснено от експертите с различните методи, които са ползвали.

Изслушването продължава, като общо вещите лица по делото са над 20, а експертизите -  над 40.

Предстои да разберем как съдия Стефан Милев ще търси разрешение на това противоречие, което стана ясно по време на разпитите, защото правната квалификация, че Семерджиев е шофирал след употреба на наркотици, е ключова в неговото обвинение. 

Иначе, освен различията по съдържанието на метамфетамини в кръвта му, двете групи експерти, които са анализирали съдържанието на кръвта му, дадоха и различни становища дали той е шофирал и след употреба на алкохол.

Първите, които установиха, че е имало наркотици, не са установили алкохол, тъй като негодна е била пробата, която са получили, тя е била замразена, което не е редно.

Втора група обаче все пак е успяла да изследва кръвта и е установила, че алкохол в кръвта на Семерджиев няма.

Останалите експертизи, които бяха приети дотук, сочат, че Семерджиев е шофирал с фалшиви номера, с неистинска книжка. Бяха анализирани и кадрите около инцидента, включително и тези, които показват тичащ мъж след катастрофата, който от експерта беше разпознат именно като Семерджиев. 

Продължава изслушването на другите експертизи. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK