Прокурорът по делото "Семерджиев": Има данни, че именно подсъдимият е управлявал колата

Снимка: БГНЕС

Беше разпитана и майката на Симона Радева

Казал ли е приятелят на полицайката Симона Радева по телефона, че "Жоро е направил мазало" - този въпрос беше разискван в съдебната зала по време на днешното заседание по делото срещу Георги Семерджиев за тежката катастрофа с две жертви на столичния булевард "Черни връх", в която загинаха две млади жени, пише news.bg.

Уволненият заради случая със Семерджиев полицай от столичното IV РПУ Мирослав Якимов отрече да е казвал това на разпит на Националната следствена служба, както е записано в протокол от по-ранни негови показания. По думите му бил подписал документа без да го прочете, съобщи БНТ.

Якимов е бил сред първите полицаи на мястото на катастрофата. Първо бил забелязал блъснатото такси, а след това останките от джипа. Видял и човек в бели дрехи, който се представил като военен прокурор. Якимов посочи, че добави, че докато е бил на мястото на инцидента, няколко пъти се е чул по телефона с приятелката си Симона Радева.

Тя му казала, че си забравила ключовете за дома си в автомивката на Семерджиев и отива да ги вземе, както ѝ че се е скарала с майка си. По-късно Радева отишла на място извън периметъра на катастрофата. Якимов твърди, че първоначално не разпознал колата на Семерджиев. Едната джанта му заприличала на тази на автомобила на обвиняемия, но не бил сигурен.

Той призна, че е мил личния си автомобил в автомивката на Георги Семерджиев безплатно - по покана на на Георги Семерджиев. Останал с впечатлението, че автомивката още не е отворена и затова не му взимат пари. Якимов първоначално заяви, че познавал подсъдимия само по физиономия и като име, като го запомнил заради специфичния му външен вид. По-късно пък каза, че Семерджиев му е искал телефонния номер и са комуникирали предимно през мобилно приложение.

Беше разпитана и майката на Симона Радева. Тя, както и Якимов, отказаха коментар пред медиите.

"Стана ясно от показанията, това, което интересува обвинението, че има данни, че именно подсъдимият Семерджиев е управлявал автомобила и избягал от местопроизшествието, което беше най-същественото от неговите показания. Конкретният свидетел и полицайката Симона Радева, която беше разпитана, като цяло имат някои неудобни за тях положения в цялата ситуация и не споделят явно всичко, но предметът на настоящото производство са действията на подсъдимия Семерджиев", коментира прокурор Чавдар Железчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK