БХРА връчи статуетка на проф. Николай Овчаров за цялостен принос за развитие на културния туризъм

Снимка: БХРА

От своя страна проф. Николай Овчаров благодари на организацията за признанието

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи в Търговище статуетка на проф. Николай Овчаров за цялостен принос за развитие на културния туризъм. Мястото за връчване на отличието не е избрана случайно, тъй като в непосредствена близост се намира една от археологическите перли в короната на професора, а именно крепостта Мисионис, чиято слава се дължи не само на историческото й значение, но и на неуморните усилия на проф. Николай Овчаров.

Днес в Търговище стана ясно, че са събрани 350 хиляди лева за работата по превръщането на Мисионис в световна културна забележителност. 300 000 лева от тях са осигурени от държавата, 40 хиляди лева – от общината, а други 10 хиляди лева са събрани чрез дарения от спонсори. Едни от най-новите и посещаеми обекти на културния туризъм са плод именно на работата на българския „Индиана Джоунс“ – Мисионис, Перперикон, Трапезица, Вишеград.

От БХРА сме изключително признателни на проф. Овчаров за непрекъснатите и упорити усилия да покаже и на българите, и на света културните съкровища на страната ни и да ги наложи като туристически дестинации. Затова за мен е чест да връча тази статуетка като израз на нашата благодарност, заяви председателят на БХРА Георги Щерев при връчване на приза.

От името на БХРА приветствия и поздравления за приза към проф. Овчаров изказаха и почетният председател и основател на БХРА Благой Рагин, както и доайенът на организацията, член на УС и председател на Етичната комисия на БХРА Тодор Янакиев. От своя страна проф. Николай Овчаров благодари на организацията за признанието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK