ПГ по МСС - Гоце Делчев, отново на първо място в Европейския ден на спорта

Снимка: ПГ по МСС

Заслужено признание!

И тази година първото място за прояви в чест на Европейския ден на спорта в училищата е присъдено на ПГ по МСС „Пейо Кр. Яворов“ в град Гоце Делчев. Класацията е на Министерството на младежта и спорта.

Всеки, който е имал възможност да наблюдава поне част от дейностите, извършени в училището през този ден, би се убедил в справедливостта на високата оценка. На практика в цялото училище – сграда и дворни пространства, се провеждаха състезания, изнасяха се презентации, приготвяха се и се дегустираха здравословни храни и напитки. Учениците от всички специалности в училището намериха своето поле за изява. А от видовете спорт не бяха застъпени може би само тези, които изискват специфични условия – ледени пързалки и басейни.

Още от ранна утрин училището заживя с ритъма на спортните танци и аеробиката. За това допринесоха с таланта и харизмата си гостите Таня Янева и фитнес инструкторът Крум Томчев. Постепенно спортният дух завладя всички тук – ученици, учители, директор.

По традиция футболният отбор на училището премери сили с „колегите“ си от други училища в района. Спортсменските взаимоотношения тържествуваха и тук.

Не случайно при награждаването основното пожелание на организаторите към останалите училища беше да вземат пример от ПГ по МСС, Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK