Директорът на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“-Казанлък, Мария Колева: Честит патронен празник!

„Великият възрожденец е винаги в нас и той ни води напред и напътства“

Уважаеми българи, скъпи учители, и родители,

Честит патронен празник! 

Отбелязваме 300 г. от рождението на великия български възрожденец - Паисий Хилендарски, и 260 г. от създаването на неговата „История славянобългарская”.

Ще започна с думите: „Отче Паисий, завещай на ръката ми светлината на твоето паче перо“.

Всеки будител, всеки учител, дори всеки друг би си пожелал подобна светлина да го озари. Паисий завеща православната чистота на безброй наши просветители, борци за мир, писатели и много др. в пантеона на нашата българска история и култура.

И година след година от нашето училище излизат ученици, които се реализират в живота като лекари, инженери, учители и пр., на които ние произнасяме имената им с чест, като тези на н.а. Любомир Кабакчиев, на н.а. Стефан Гецов, Видин Даскалов и безброй други, които сме възпитали и са станали достойни български граждани.

За това нашият екип работи с вдъхновение и постоянство и постигаме нови съвременни успехи в областта на математиката, на литературата, на спорта и др., и печелим 7 медала по състезание и олимпиади в областта „Моята родина”.

Паисий - великият възрожденец, е винаги в нас и той ни води напред и напътства.

Тук е мястото да благодаря на целия ни задружен екип и на нашите любознателни ученици за успехите, които сме постигнали заедно. 

Бъдете здрави, бъдеще щастливи и все така обичайте родината си!

 

Мария Колева

Директор на ОУ ”Св. Паисий Хилендарски”, гр. Казанлък

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK