Президентът: България работи за дългосрочни и устойчиви решения в енергетиката

Снимка: Президентство

Държавният глава проведе среща с ръководството на френската ядрена компания „Фраматом“

България работи за дългосрочни и устойчиви решения в енергетиката, които да гарантират независимост и сигурност на страната и устойчивост при нови енергийни кризи. Това заяви президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с ръководството на френската компания „Фраматом“. В срещата участва и служебният министър на енергетиката Росен Христов. Постигането на енергийна диверсификация е ключов приоритет за страната ни, посочи президентът и открои амбициите на България за разширяване на сътрудничеството с доказани компании в областта на ядрената енергетика.

Държавният глава подчерта също така, че партньорствата в тази сфера ще се градят на прозрачни отношения, на принципите на безопасност и надеждност, следва да са на конкурентна основа и в пълно съответствие с  европейските правила и изискванията на българската Агенция за ядрено регулиране.

Изпълнителният директор на „Фраматом“ Бернар Фонтана изрази готовността на френската компания да разшири партньорството си с България в областта на ядрената енергетика за реализацията на взаимноизгодни проекти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK