Ансамбъл „Пирин“ отбеляза 90 години от рождението на проф. Стефанов

Снимка: Община Благоевград

Спектакълът „Аз съм Пирин“ ще бъде представен и на благоевградска сцена

С концерт-спектакъл Ансамбъл „Пирин“ отбеляза 90 години от рождението на големия творец проф. Кирил Стефанов.

Представлението „Аз съм Пирин“, вдъхновено и създадено в чест на талантливия композитор, диригент и общественик, музициращ на най-тънките струни на българската душевност, бе посрещнато с бурни аплодисменти в пълна зала в Музикалния театър в София.

На една сцена публиката успя да види и чуе изпълненията на Ансамбъл “Пирин”, Националното училище за танцово изкуство в София, Северняшкия ансамбъл „Иван Вълев“ и Академията за музикално, танцово и изобразителна изкуство „Проф. Асен Диамандиев“.

Обичани от поколения българи песни изпълниха солистите Руска Стоименова, Иван Гоцев, Юри Крумов, Стойка Германова, Таня Трушанова, Елза Петрова, Мирослав Юговски.

Сред гостите на концерта навръх рождената дата на твореца бяха кметът на Благоевград Илко Стоянов и синовете на проф. Кирил Стефанов - Димитър и Методи.

Под ръководството на Кирил Стефанов благоевградският ансамбъл „Пирин“ реализира над 6000 концертни изяви в повече от 55 страни по всички континенти на света пред публика, надвишаваща 6 милиона зрители и слушатели.

Спектакълът „Аз съм Пирин“ ще бъде представен и на благоевградска сцена на 5 април в зала „П. Яворов“, съобщават от Общината.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK