Кметът Паунов за протестите: Това, което видях, са зле прикрити червени анархисти на промяната

Снимка: Infomreja.bg

За данъците кметът посочи, че става въпрос за увеличен разход между 2 и 10 лв. месечно

Кметът Петър Паунов отговори на въпросите на протестиращите, които бяха отправени вчера.  По отношение за глобата за депото в Радловци, той уточни, че това са отчисленията, които държавата е твърдяла, че дължим. „Ние сме оспорвали. В момента, в който съда потвърди, че ги дължим тези отчисления, вместо с тях да построим тази инсталация, която скоро ще видите и прилича на малко градче, и ще служи на всички ни за преработване на отпадъците, щяха тези пари да ни ги вземе държавата. Вместо това, ние издействахме 10 млн. лв., с които рекултивирахме старото сметище и в момента строим този огромен завод“,  коментира кметът Петър Паунов.

За протестите кметът отново заяви, че става въпрос за партийни искания.

Това, което видях са зле прикрити червени анархисти на промяната. Това са членове на инициативни комитети на кандидати на БСП и всички участват в активна политическа дейност, макар че някои от тях се опитаха да се приберат, за да изглежда по граждански протеста.

Разбирам тревогите на всеки, но тук нито един до момента не каза откъде да дойдат средствата, с които да се подържа чистотата, да се платят увеличаващите се сметки и с които ние да поддържаме собствения си двор. Никой от тях не даде алтернативно предложение, а ние го заявихме ясно, че в момента , в който има алтернативна възможност и се осигурят тези средства, ние има начин веднага да възстановим разликата на всеки “, отговори Паунов.

Той посочи, че става въпрос за увеличен разход между 2 и 10 лв. месечно, като отново напомни, че това е най-малкият разход, който даваме във всяко едно семейство и дом.

Паунов коментира и сигналите, които изпращат кюстендилци до Общината:

„Ако видите, че някъде се копае, то не копаем ние. Община Кюстендил не разкопава по никакъв повод, разкопават „Кюстендилска вода“, мобилните оператори, ел. дружествата или частните инвеститори, за да се присъединят към отклоненията. Ако обаче видите някой да асфалтира, това сме само ние, никой не асфалтира, изключая частните отклонения.

Но те са под 5% от разкопаванията на територията на общината. От „Кюстендилска вода“ очаквам да си поддържат изкопите. В едномесечен срок трябва винаги да се следи, а те слагат фракцията и после не ги интересува. Там стават огромни трапове и ние вървим отново с общински средства да възстановяваме.

А нали и наши средства вървят и към „Кюстендилска вода“, знае ли някой изобщо кой управлява и кой оперира? Ние казваме каква е истината, трезвите хора спокойно могат да направят анализите си. Изборът беше този – да съсипем направеното досега или да продължим да се развиваме.

Ние избрахме честно да постъпим, ако сме искали да правим някакви лупинги и да се снишаваме щяхме да оставим всичко да се унищожи и да се направим на мили и добри“, обясни още кметът.

 

КОМЕНТАРИ

Димитров01:30 - 29.01.2023
Изключително нагъл и арогантрн лъжец е паунов.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK