Коне с подкови тропат, хоро в Банско се вие на Тодоровден

Снимка: Infomreja.bg

Празничният водосвет и ритуалът по захранване на конете ще бъде от 11 часа

С подкрепата на община Банско, стопани и любители на коне организират празничен водосвет и ритуал по захранване на конете. Жителите и гостите на Банско могат да станат съпричастни на празника, като се включат във веселото шествие с каруци по улиците на града. Танцьорите от групите „Бански фукли” и „Мераклии” ще водят хорото, а Лазето с гайдата и красивия си глас ще свири и пее най-хубавите бански песни.

Празничният водосвет и ритуалът по захранване на конете ще бъде от 11 часа в събота, 12 март, на паркинга на ул. „Цар Симеон”, между стадиона и градския парк.

Началото на маршрута на шествието е по червената линия на картата – ул.„Цар Симеон”, ул.„България”, ул.„Отец Паисий”, ул.„Тодор Каблешков”, ул.„Ангел Кънчев”, ул.„Найден Геров”, ул.„Явор”, ул. „Иконом Чучулайн”, кръговото кръстовище, ул.„Цар Симеон”, площад „Никола Вапцаров”.

На централния площад около 13 ч. шествието ще спре за голямо хоро, в което организаторите канят всички да се включат.

По синята линия на маршрута е връщането на шествието до паркинга на стадиона - площад „Никола Вапцаров”, ул.„Цар Симеон”, ул.„Глазне”, ул.„Пирин”, ул. „Найден Геров”, ул.„Тодор Каблешков”, ул. „Мингьо Тодев”, ул.„Конарево”, площад „Оборище”, ул.„Захари Стоянов”, ул. „Стефан Стамболов”, ул.„България”, ул.„Цар Симеон” , паркинга под стадиона „Свети Петър”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK