Петков: Не трябва да се явяваме на избори с обща листа с ДБ

Снимка: БГНЕС

"Другата седмица сядаме на преговори с Христо Иванов и Мая Манолова", поясни той

„Много се зарадвах, когато чух и Христо Иванов и Мая Манолова. И двете формации искаха разговор. Това е една от целите ни. Тези хора припознават много от общините ни цели. Трябва да изясним принципите на бъдещата коалиция за управление. Не трябва преди изборите да се явяваме с обща листа, защото има хора и вдясно, и вляво. Ние явно ставаме новия център. Трябва да дадем пълна демокрация на избирателите да гласуват по цялата палитра - от "най-ляво до най-дясно"".  Това заяви в студиото на  „Здравей, България” бившият служебен министър на икономиката и съосновател на проекта „Продължаваме промяната" Кирил Петков.

По думите му още другата седмица от новата формация сядат на преговори с „Демократична България и „Изправи се БГ! Ние идваме“.

„От формацията на Слави Трифонов работих добре с Мика Зайкова и Ива Митева.  Според мен от ИТН трябва да преглътнат егото и да разберат, че сами не става. Трябва обединение под общи принципи. Бих се обадил на Зайкова и бих й казал: „Това искаме да правим, ако мислите, че имате воля и ентусиазъм заповядайте на разговори”, каза още бившият служебен министър на икономиката.

Петков отново подчерта, че целта им е да има 121 почтени депутати в парламента след изборите.

„Подкрепа от 9 % на изборите е наистина сериозна. Не можах да повярвам, защото все още нямаме партия, листи и кампания. Много благодаря на всички, които ни подкрепиха само на базата на нашите две имена. Този процент, ако се направи хубава кампания, вярвам, че ще се утрои", каза още Петков.

Според него в момента се намираме в началото на една вълна на промяната и тя ще продължи.

„Декларирах всичките си средства, когато станах министър. Над един милион лева са ми спестяванията. Всеки лев, който съм спестил, е на базата на  моите успехи в бизнеса. Два пъти инвестирах в компании. Горд съм с тяхното съществуване. Зад всичко, което притежавам, стои честен бизнес, труд и успехи. Живея в малък апартамент в центъра. Обичам да ходя пеша, без да шофирам, ако може. Платил съм си данъците. Не завися от поръчки и държавни договори, така че съм абсолютно спокоен", обясни Петков на въпрос с какви средства разполага.

На въпрос какви са му отношенията с посланика на САЩ у нас Херо Мустафа той отговори следното:

„Познавам я, срещали сме се няколко пъти. Не съм гвоорил с нея, откакто обявихме проекта си. Всички наши партньори на Запад биха се радвали България да не е корумпирана страна. На никого не му трябват задкулисните и корупционни сделки". /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK