Конференция „Преход на възможностите – Кюстендил“ представя възможностите за европейско финансиране

Снимка: Община Кюстендил

Конференцията ще бъде открита от кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов

В Кюстендил ще бъде организирано публично събитие за представяне на възможностите за европейско финансиране на проекти. Конференцията „Преход на възможностите – Кюстендил“ ще събере на едно място всички заинтересовани страни от региона, който е един от трите най-засегнати от прехода към въглеродно неутрална икономика, съобщават от пресцентъра на общинска администрация.

Конференцията ще бъде открита от кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

Тя е част от проекта „Преход на възможностите“ (Transition Opportunities, с акроним TOP), финансиран с европейски средства по политиката на сближаване на ЕС.

Конференцията „Преход на възможностите – Кюстендил“ ще се проведе на 18 април в хотел „Стримон“, ул. „Цар Симеон I-ви“ 24, 2500, гр. Кюстендил. Записването за събитието ще започне в 10.00 ч., а официалното откриване е планирано за 10.30 ч. Присъствието е без такса за участие, с предварителна регистрация тук: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdr9vJXH1N…/viewform

В конференцията участие ще вземат представители на централната, местната и общинска администрации, на управляващите органи на различни финансиращи програми, Фондът на фондовете, представители на работодателите и синдикатите, както и на бизнеса, и неправителствените организации.

Те ще дадат яснота за предстоящите промени, свързани с трансформация към въглеродно неутрална икономика в Кюстендил, и ще разяснят съществуващите възможности за получаване на финансиране. Специалният фокус ще бъде върху финансиране на проекти в контекста на изпълнението на Териториалния план за справедлив преход.

В рамките на събитието ще бъдат представени и резултатите от социологическо проучване, изготвено на Изследователски център „Тренд“ по поръчка на „Бранд Медия България“, което показва нивото на осведоменост на местните граждани относно политиката на сближаване, Фонда за справедлив преход и Плана за възстановяване на Европа и идентифицира какви са нуждите и опасенията на хората в региона на Кюстендил, с оглед на предстоящите промени.

Целта на проекта „Преход на възможностите“ е да даде гласност на приноса на политиката на сближаване на Европейския съюз, Фонда за справедлив преход и Плана за възстановяване на Европа за осигуряване на плавен и справедлив преход към неутрална по отношение на климата икономика на българските региони, които ще бъдат най-засегнати от трансформацията.

Той се изпълнява от „Бранд Медия България“ ЕООД, медиен издател и организатор на събития, основан през 2013 г. в София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//