Продължава обновяването на Детската ясла в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Проектът е по програма "Красива България"

Община Гоце Делчев и Министерство на труда и социалната политика подписаха споразумение за финансиране на проект „Обновяване на Детска ясла „Пролет” - III етап - газификация, ОВК и ремонт на водопроводна инсталация“ по програма "Красива България".

Общата стойност на проекта е 243 841 лева, от които 109 728 лева са безвъзмездно финансиране от програмата и 134 113 лева са общинско съфинансиране. Проектът включва цялостна подмяна на отоплителната инсталация, вкл. топлоизточник, подмяна на ВиК инсталация в санитарните помещения и ремонтни дейности, монтаж на слънчева система за топла вода и др.

В момента детската ясла се отоплява с нафтов котел, като намерението е сградата да се захрани с газ чрез подмяна на котела с нов. Ще се подменят тръбната мрежа и радиаторите. Строително - монтажните работи се очаква да приключат до края на месец ноември.

Това е третият етап от обновяването на Детска ясла „Пролет“ в град Гоце Делчев. През 2022 г. с финансиране по същата програма беше обновена сградата на яслата с включени мерки за енергийна ефективност. През 2023 г. бяха изпълнени строително-монтажни работи по облагородяване на дворното пространство, паркоустройство и вертикална планировка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//