Радев поздрави акад. д-р Трайков за избирането му за председател на Съвета на ректорите

Снимка: Infomreja.bg

Съветът на ректорите има силата и волята да бъде автентичен представител на всички български висши училища, заяви президентът

Президентът Румен Радев поздрави новия председател на Съвета на ректорите на висшите училища в България акад. д-р Лъчезар Трайков, който бе избран на поста. „Гласуваното високо доверие е свързано с много нови очаквания и отговорности“, посочва президентът в поздравлението си.

Държавният глава изтъква, че представените от акад. д-р Трайков приоритети и визия за посоката на работа в предстоящия му мандат могат да укрепят единството на академичната общност в цялата страна, както и да дадат нов тласък на амбицията за достигане на нивото на най-реномираните висши училища в Европа и света.

„Съветът на ректорите има силата и волята да бъде автентичен представител на всички български висши училища“, подчертава президентът, като изразява надежда, че като един от основните стожери на традициите на българското висше образование, Съветът ще има възможност да обедини усилията за създаване на нови, иновативни форми и условия, които да привличат и задържат българските и чуждестранните студенти и да насърчават младите учени да се обучават и развиват в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n