Заловиха благоевградчанин, продавал наркотици

Снимка: Infomreja.bg

17-годишен от Благоевград притежавал канабис

На 20 и 21  януари полицейски служители на Първо РУ - Благоевград, провеждат операция по противодействие разпространението на наркотични вещества. В хода на операцията е установено, че мъж на 33 години от Благоевград разпространява наркотични вещества, съхранявани на различни места в дом на ул.“Цар Симеон“ в областния център.

При извършените проверки полицейските служители са установили, че мъжът е продал на различни лица от Благоевград наркотични вещества: кокаин с общо тегло 2, 13 грама, амфетамин с общо тегло 6, 76 гр и канабис с общо тегло 5 гр.

За случая е уведомена прокуратурата, а лицето е задържано със заповед за 24 часа.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал.1, изр. 1, пр. 4 и 5 от НК, вр. чл. 26, ал.1 от НК.

На 22 януари около 16.30 часа на бул. „Ал. Стамболийски“ в Благоевград автопотрул на Второ РУ - Благоевград, извършва проверка на 17-годишен младеж от града.

При проверката младежът предава с протокол за доброволно предаване полиетиленово топче, съдържащо суха зелена тревиста маса с тегло 4,5 гр. Полевият тест е реагирал положително на канабис.

Снети са писмени обяснения от лицето, което е задържано.  

Води се преписка за претъпление по чл. 354А, ал. 5 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK