Какви са амбициите на партиите за предсрочния вот?

Снимка: Infomreja.bg

Част от политическите сили обмислят предизборно коалиране в опит за по-добър резултат

Последни законодателни дни за 48-я парламент преди да бъде разпуснат. България ще избира новите 240 депутати на 2-ри април. Част от политическите сили обмислят предизборно коалиране в опит за по-добър резултат. 

ГЕРБ тръгва към предсрочния вот със заявка да бъде първа политическа сила. И призив - за деескалация на напрежението между партиите. 

“Ще търсим тази политическа формула, която ще направи възможно формирането на управляващо мнозинство”, заяви Томислав Дончев. 

Няма яснота дали ПП и ДБ  ще си стиснат ръцете за обща коалиция преди вота. Преговорите са в напреднала фаза и ако се стигне до разбирателство - ще се подпише коалиционно споразумение. 

“Целта е най-накрая България да тръгне напред. Да тръгне по правилния начин и да построим държавата, която ние искаме”, каза съпредседателят на ПП - Асен Василев. 

“Страната не може да продължи да пребивава в това състояние на неуправляемост и възникващ буквално от храстите полупрезиденстки  режим”, категоричен бе съпредседателят на ДБ - Христо Иванов. 

Предизборно - на дневен ред остава интригата между партиите след лидерската среща. 

“Имаше говорене за технически кабинет и обединение около визия, която е доста по-различна от визията, която ние имаме с ДБ”, каза още Василев. 

“Тази война на буквите - едната абревиатура срещу другата абревиатура,  не води до нищо добро” смята Дончев. Той е категоричен - “БСП не е ключът към следващото управление. Кой е ключът към следващото управление? Безспорно - ГЕРБ”. 

Високи цели за изборите на 2-ри април си поставят и от “Възраждане”. Лидерът им Костадин Костадинов вижда партията като първа политическа сила. 

“Смятам, че резултатите няма да бъдат същите, като тези на предишните избори”, заяви той. Според него “голяма част от българските избиратели ще преоценят своя вот”.

С амбициозна цел към предсрочния вот тръгват и от “Български възход”.

ДПС и БСП не коментираха с какви нагласи тръгват към предсрочния вот. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK