Момиче от Добринище вкара най-красивият гол в Австрия

Снимка: Банско/Bansko Official/ Фейсбук/ Здравка Парапунова

Всички нейни съграждани от Добринище и Банско са изключително горди

Едно смело, силно и красиво момиче от Добринище превзе класацията на австрийската национална медия ORF Vorarlberg за най-красив гол на футболното първенство на Австрия през 2023 година.

Здравка Парапунова играе в женския отбор на Спортен клуб Лустенау/Дорнбирн. Миналата година тя отбеляза от воле един от най-впечатляващите голове в австрийското първенство. Заради него Здравка е включена в класацията, редом с най-добрите голмайстори в Австрия. Освен нея, са включени още две дами, отличили се с точни попадения.

Присъствието на жени в класацията ORF Vorarlberg  е прецедент. А Здравка го прави още по-запомнящ се, защото изпреварва останалите деветима с цели 39% в онлайн гласуването на феновете. Футболните почитатели дават предпочитанието си за нашето момиче категорично. Вторият в класирането е с 29%, а всички останали са под 6%. Крайното класиране на журито е съвсем различно от мнението на феновете и Здравка остана без награда.

Но както подобава на истински спортист и член на българския женски национален тим по футбол, Здравка Парапунова с достойнство приема това решение. Тя е горда с номинацията  и с присъствието си в класация редом с най-добрите футболисти в Австрия и е искрено благодарна за подкрепата на феновете.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK