Кмет, депутат и бизнесмен замесени в новогодишен скандал в Симитли

Снимка: bTV

Според прокуратурата не става въпрос за бой, а за спречкване

Новогодишен скандал се завихри в Симитли с участието на кмета Апостол Апостолов, сина му – депутатът Стефан Апостолов, и бизнесмена Методи Бачев, съобщава bTV.

Двете компании се скарали, стигнало се и до саморазправа. Полицията проверява случая. Според прокуратурата не става въпрос за бой, а за спречкване.

В новогодишната нощ в Симитли празнували със заря и пиратки. В този момент кметът е на хорото и отива към заведението, от което се гърми.

„Кметът отиде да им направи забележка, беше с една бутилка шампанско. Пръсна първо, после я хвърли по тях да престанат, защото хората играха хоро и раздаде по един-два шамара кметът на тия, къде хвърляха пиратки“, разказа пред bTV Георги, станал свидетел на инцидента.

„И после бой. Кметът е скочил и синът му с него и от заведението Тото и неговите хора, но това е, че сега всички гледат него да оплюват, а той скача да защити хората“, каза друг очевидец.

На кадрите се вижда спречкване, в което участват кметът на Симитли, синът му Стефан Апостолов, жители на града, сред които и бизнесменът Методи Бачев.

„С много такива едри крачки и много настървено се качи към мен, удари ме, дойдоха негови хора, които го дръпнаха. Дойде депутатът Стефан Апостолов, който ми нанесе няколко удара, душеше ме. Кметът Апостолов удари сестра ми, аз се опитах да й помогна, той падна на земята“, каза пред bTV Бачев.

„Хвърляха пиратки по хората, изместиха хорото от площада. Аз тръгнах към тях да ги поздравя с бутилка шампанско. Тръгнах да ги поздравя, те почнаха да хвърлят пиратки по мен, качих се горе на терасата, казах какво правите – глупости и така нататък, отнесох два-три шамара“, каза Апостолов.

Другият участник в инцидента – синът на кмета и депутат от ГЕРБ – Стефан Апостолов, заяви, че просто е отбранявал баща си.

Кметът си е извадил медицинско. И от двете страни са пуснали жалби в полицията.

 

КОМЕНТАРИ

Пирински23:42 - 01.01.2020
Пак Симитли се прочу най-напред през тази година! Не даде друг да го изпревари.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK