Над 1,5 млн. фиданки гледат в нов разсадник на ЮЗДП

Снимки: ЮЗДП

Проектът е съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие

Официално беше открит нов разсадник, оборудван с автоматизирана поточна линия за производство на контейнерни фиданки край Гоце Делчев, изграден от ЮЗДП.

Придобивката е уникална по своите мащаби, новият разсадник е с производствен капацитет над 1,5 млн. фиданки за залесяване годишно, а обектът ще осигури нови работни места, което свидетелства и за социалната му функция, съобщават от Югозападното държавно предприятие.

Проектът, в рамките на който е изграден разсадникът, е с наименование "Подобряване природозащитното състояние на горски местообитания от мрежата Натура 2000".

Произведените контейнерни фиданки показват висок процент на прихващане, устойчиви са към въздействията на климатичните промени, могат да се съхраняват и залесяват целогодишно, което осигурява по-голяма оперативност и ефективност при изпълнение на дейностите по залесяване.

Символичният старт на работата на обекта беше даден от инж. Валентин Чамбов, директор на ЮЗДП, в присъствието на зам.- кмета на община Гоце Делчев Валери Сарандев, директорите на горските стопанства в Гоце Делчев и Гърмен, както и експерти от Предприятието и горски служители.

Проектът се изпълнява от Югозападното държавно предприятие с безвъзмездна финансова помощ по Приоритетна ос 3 на Оперативна програма "Околна среда 2014 - 2020 г.".

ОЩЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК:

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK