42 са пререгистрираните сдружения за санирането в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Новорегистрираните са 11

42 са пререгистрираните сдружения за санирането, новосъздадените са 11. Към момента подадените заявления са 11, от които 6 са окомплектовани и се подготвят за изпращане към програма, други 5 в момента се доокомплектоват.

Ще удължим срока, но няма да го направим рисков. Обикновено чакаме последния момент, обяви кметът Петър Паунов в отговор на въпроси на общински съветници по време на сесия на ОбС-Кюстендил.

По отношение на почистването в областния град, градоначалникът обяви, че вече са измити 37 улици. „Измиването продължава, традиционно тръгваме от високата част. На сайта на Общината има график, който се следва, в зависимост от метеорологичните условия. Ако е дъждовно не мием“, уточни Паунов.

Той засегна и темата за общите работници по селата.

„Преди Великденските празници се уговорихме по 3-4 села кметовете и кметските наместници да се окомплектоват и избират човек, който ги устройва тях. След това Общината сключва граждански договори с тях, за да могат да започнат да чистят селата още идната седмица.

В момента не можем да подсигурим всяко населено място, тъй като е необходим огромен ресурс от средства. Надяваме се да има и държава, за да заработят тези програми“, заяви още кметът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK