Кюстендилецът Виктор Атанасов с отлични изяви на Европейската отборна купа по тенис

Снимка: БФ Тенис

Виктор Атанасов започва да се занимава с тенис на корт в родния си град в клуб “Осогово-ЕЛИТ“

Тимът до 12г. завърши на трето място, загуби драматично от домакините Националите на България до 12 г. (момчетата) завършиха на трето място на турнира от Европейската отборна купа в Слобозия (Румъния) по тенис на корт.

В състава на страната ни бе и кюстендилецът Виктор Атанасов, който от година се състезава за ТК „Бароко Спорт“-София. Нашите таланти загубиха драматично на полуфиналите с 1-2 победи от домакините от Румъния.

Така България не успя да се класира за финалите на най-добрите осем отбора в Европа. Преди това българчетата постигнаха убедителни успехи с по 3-0 победи над Грузия и Сърбия и Беларус.

Виктор Атанасов даде преднина на нашите с успех с 6-2, 6-4 над Ерик Нита. След това Александър Толев загуби драматично с 6-4, 1-6, 5-7 от Влад Санду. В решителната среща по двойки Мартин Бонев и Александър Толев отстъпиха с 1-6, 4-6 от Бадеа и Нита. България се представи в състав Виктор Атанасов (ТК „Бароко Спорт“, гр.София), Мартин Бонев (ТК „Димитровград“) и Александър Димов Толев (ТК „Тракия“, гр.Пловдив).

Капитан на националите е Димо Толев. Кюстендилският талант Виктор Атанасов започва да се занимава с тенис на корт в родния си град в клуб “Осогово-ЕЛИТ“ под ръководството на треньора Ивайло Илиев и записа редица победи.

В новия си клуб Виктор продължи да впечатлява с играта на корта и това му осигури и място в националния тим на страната ни в неговата възраст. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK