Кюстендилецът Калин Василев със специална награда от конкурса „Млад разказвач“

Снимка: Личен архив

Съдия по професия и автор на книги

В 5-то издание на конкурса „Млад разказвач“, посветен на писателя Атанас Радойнов, читалище „Любен Каравелов 1940“ - Бургас, връчи своята специална награда на кюстендилеца Калин Василев за разказа "Гладомор и гъски“. Юрист по професия и с писателско призвание, Калин Василев ще бъде специален гост на ХV издание на бургаските Майски срещи на славянските творци „Свято слово“ от 25 до 28 май 2021 г.

Текстове на Калин Василев са награждавани в конкурси за есета, пътеписи, разкази и кратка проза. Автор е на четири книги – „Опити за любов и щастие”, „Авангардни безделници”, хумористичната книга „Прости съвети за прост живот“ – Наръчник със статии за живот и „Персони“ – Сборник с разкази, който е под печат.

Завършил право в Югозападен университет - Благоевград, Калин Василев е съдия в родния си град Кюстендил.

В конкурса „Млад разказвач“ се състезаваха 114 разказа на 69 автора. Жури в състав проф. Диана Радойнова, Динко Динков и Николай Фенерски определи следните номинации:

- В първа възрастова група – от 18 до 25 години: Александър Попов за разказа „Пътят към свободата“, Никола Илиев за разказа „Магия“ и Радослав Александров за разказа „Ефект на необичайността“.

- Във втора възрастова група – от 26 до 35 години: Евгения Динева за разказа „Сродни души“, Мадлен Аспарухова – „Върни се, като можеш“, Цветелина Игнатова – „Вратата“."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK