Старши матрос влиза в затвора за изнасилване, блудство и порнография

Снимка: Infomreja.bg

Едната от жертвите е собствената му малолетна дъщеря

С решение на Върховния касационен съд на 24.11.2022 г. влезе в сила ефективна присъда от четири години и осем месеца и бе наложена глоба от 1000 лв. на старши матрос Ж.Ж., осъден по обвинителен акт на Военно-окръжна прокуратура-Сливен за извършени от него в периода февруари 2018 г. - април 2019 г. престъпления против личността на две жени, едната от които е собствената му малолетна дъщеря.

Ж.Ж. е признат за виновен за създаване и разпространяване на порнографски материали (престъпление по чл. 159, ал. 6, вр. ал. 1 от НК), многократно заплашване със сила и принуждаване на чужда гражданка да осъществява полов акт с него (принуда по чл. 143, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК), за блудствени действия без съвкупление с малолетно лице (чл. 149, ал. 2, т. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК)  и съвкупление чрез принуждаване със сила на чужда гражданка (изнасилване по чл. 152, ал. 1, т. 2, вр. чл. 26, ал. 1 от НК).

Осъденият старши матрос е бил задържан под стража незабавно след получаването на първия сигнал срещу него в началото на юни 2019 г. и от тогава не е напускал ареста. В деня на сигнала са извършени неотложни действия по разследването, довели до намирането в дома му на незаконно притежавани огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Доказателствените материали за това престъпление са отделени в друго наказателно производство. То е приключило по-рано - през май 2020 г., с влязла в сила ефективна осъдителна присъда от две години и три месеца лишаване от свобода и глоба от 4000 лева.        

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5