Борисов: Увеличаването на пенсиите е с цел Радев да спечели втори мандат

Снимка: Infomreja.bg

Радев в момента самоубива следващо редовно правителство

От партия ГЕРБ смятат, че увеличаването на пенсиите е предприето с цел президентът Румен Радев да спечели втори мандат. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на скандалите с приемането на актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване.

„Това прави Радев в момента, самоубива следващо редовно правителство. Ние в момента вървим като хазартен играч, защото изходът от това, което правят в момента Радев с неговата шайка, ще я нарека, е или да теглим огромен дълг и да задължим точно тези млади хора, които уж ги харесваха, или да плащаме с данъци“, каза Борисов.

С приетите снощи от парламента промени едновременно беше одобрена актуализация на всички пенсии с по-висок коефициент за година стаж, и добавка от 120 лева към пенсиите за трите месеца до края на годината.

По този повод министърът на финансите Асен Василев предупреди, че парламентът е приел две взаимно изключващи се решения, които не могат да бъдат изпълнени с одобрената бюджетна рамка.

Очаква се Народно събрание да гледа отново тази точка, като трябва да бъде решено и откога ще влязат в сила промените, засягащи пенсиите. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK