Путин: Западът иска да разкъса Русия

Снимка: БГНЕС

Той твърди, че Русия действа правилно, защитава националните си интереси

Западът се опитва да разкъса Русия, заяви руският президент Владимир Путин в откъси от интервю. То ще бъде излъчено по националната телевизия по-късно днес.

"В основата на всичко това е политиката на нашите геополитически противници, целяща да разкъса Русия, историческата Русия", каза Путин.

"Те винаги са се опитвали да "разделят и владеят"... Нашата цел е друга - да обединим руския народ", добави той.

Путин използва понятието "историческа Русия", за да твърди, че украинците и руснаците са един народ - подкопавайки суверенитета на Киев и оправдавайки 10-месечната си офанзива в Украйна.

"Действаме в правилната посока, защитаваме националните си интереси, интересите на нашия гражданин, на нашия народ", каза Путин.

Президентът повтори твърденията си, че Москва е "готова да преговаря с всички участници в този процес (за намиране на) приемливо решение" на конфликта.

При първото си пътуване извън Украйна от началото на офанзивата през февруари украинският президент Володимир Зеленски получи твърди обещания за подкрепа от президента на САЩ Джо Байдън, включително за най-модерната система за противовъздушна отбрана на Пентагона.

"Разбира се, че ще я унищожим, на 100 процента!" каза Путин, визирайки ракетната батарея "Пейтриът", обещана на Зеленски. /БГНЕС, АФП

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK