Ток, парно и топла вода поскъпват от 1 юли

Снимка: Infomreja.bg

Увеличението на електроенергията ще е между 2 и 4%

Токът, парното и топлата вода поскъпват от 1 юли в цялата страна. Увеличението на електроенергията ще е между 2 и 4%, а цената на топлото ще се вдигне най-много в София - с 14,25 на сто. 

Това ще обсъжда Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) на 2 юни. Най-малко ще поскъпне парното в Сливен – с 1,75 на сто. 

Тези цени на парното и топлата вода обаче не са окончателни. До 1 юли, до когато КЕВР трябва да се произнесе окончателно, се очакват още промени, защото природният газ поскъпва. 

Няма да позволим рязко повишаване на цената на природния газ, нито на електроенергията и топлоенергията, беше категоричен председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов пред 45-я парламент. 

Миналата година средното повишение, което топлофикациите поискаха, беше 41%. Комисията отхвърли исканията на тези дружества. Цената, която бяхме пуснали, беше повишена само с 3%. КЕВР няма да позволи рязко повишаване на изброените енергоносители", подчерта председателят на КЕВР в пленарна зала. /OFFNews/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK