В Гоце Делчев представиха мащабния проект "Лидери за ново начало"

Снимка: Infomreja.bg

Обсъдени бяха изложба и книга

Днес в Международния образователен бизнес център в Гоце Делчев беше открита изложбата „Новите лидери“  и представена книгата „Лидери за ново начало“.

Изложбата е част от мащабния проект „Лидери за ново начало“, който стартира с издадената в края на миналата година едноименна книга на Марина Стефанова, Жюстин Томс, Джейн Муита и Естер Гомбаш. Посетителите можеха да видят портрети на вдъхновяващи личности от нашето съвремие, които проправят нови пътища и водят хората уверено напред. Това са световни и родни лидери от различни области на обществения живот, науката, изкуствата, спорта, хора от различни континенти, раси, възраст, пол и култура.

Портретите са дело на Естер Гомбаш.

Книгата „Лидери за ново начало“ беше представена от д-р Марина Стефанова – главен асистент в СУ „Св. Климент Охридски“, и д-р Жюстин Томс – преподавател в Нов български университет. В техния труд са поместени 28 очерка за лидери от целия свят, които показват на дело как може да се преодолее старото, инертното. Предстои второ издание на този труд, в което ще бъдат включени очерци и за българи – пример в това отношение.

През тази година ще се проведат обсъждания на книгата в 12 населени места в страната. Гоце Делчев е второто място след Благоевград, в което това се случва. Книгата става повод за разговор относно лидерството и промените в живота. Един от основните въпроси, разисквани на тези срещи, е как да поставим начало на нещо ново, макар че сме същите хора. А целта е да се събуди у всеки човек желание за промяна.

В днешната среща активно участие взеха и Андрей Илиев – съосновател на Leader Academy, Росица Джамбазова – ръководител на Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, Румяна Джибова – секретар на читалище „Изгрев – 1930“ – село Баничан, Илия Павлов – преподавател и треньор по баскетбол, общественици, ученици.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK