Обвиняем в убийство остава в ареста, нанесъл множество удари с нож на жертвата

Снимка: Infomreja.bg

Случаяте от 26 юли 2022 в село Еница

Обвиняем за умишлено убийство остава с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като Великотърновският апелативен съд остави без уважение искането му за изменението ѝ в по-лека. Становището на Великотърновската апелативна прокуратура бе, че няма нови обстоятелства за уважаване на жалбата и А.А. трябва да остане с най-тежката мярка за неотклонение, съобщават от държавното обвинение.

А. А. е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура-Плевен за това, че на 26.07.2022 г., в с. Еница, Плевенска област, в съучастие като извършител с И.А., умишлено умъртвил В.А., като деянието е извършено с особена жестокост – чрез нанасяне на множество удари с нож в тялото. 

Апелативен съд-Велико Търново прие доводите на прокурора, че не се установяват обстоятелства, настъпили след вземане на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия А.А., които да налагат нейното изменение.

Извършеното престъпление е с много висока степен на обществена опасност, която се извежда от начина на извършването му, използваното средство и проявената жестокост към пострадалия. Налице е обосновано предположение за авторството, продължава да съществува реална опасност А.А. да извърши престъпление или да се укрие, а здравословното му състояние (извършено оперативно лечение) не е ново обстоятелство, което да налага промяна на взетата мярка за процесуална принуда.

С тези мотиви въззивният съд потвърди определението на Окръжен съд-Плевен, с които е оставено без уважение искането на обвиняемия за изменението на взетата спрямо него мярка за неотклонение „Задържане под стража“  в по-лека. 

Определението на АС-Велико Търново не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK