Читалище „Братство 1869” обявява традиционния ежегоден конкурс „Коледа”

Снимка: Читалище "Братство"

Срокът за предаване на творбите е 18 декември 2023 г.

Читалище „Братство 1869” Кюстендил обявява традиционния ежегоден конкурс на тема „Коледа”. В навечерието на светлите коледни празници, за седемнадесета поредна година предизвикваме учениците да покажат своя талант и креативност.

Нашата цел като организатори е чрез изкуството да провокираме въображението на участниците да изразят своето отношение към духа на коледните празници.

Конкурсът е разделен на шест категории: картина, картичка, сурвачка, сувенир, приказка и стихотворение.

Могат да се включат ученици от 1-ви до 8-ми клас от област Кюстендил. Възрастови групи на участниците: I група: 1, 2 клас; II група: 3, 4 клас; IІІ група: 5, 6 клас; IV група: 7, 8 клас.

Всяка творба трябва да бъде придружена с информация за: име и фамилия на участника, клас, населено място, училище /или школа/, телефон за връзка.

Срок за предаване на творбите: 18 декември 2023 г.

На 22 декември от 12:30 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ ще бъдат обявени резултатите и наградени участниците, класирани на първо, второ и трето място в отделните групи и категории. Те ще получат диплом и предметни награди, осигурени от организаторите!

Всички коледни творби ще бъдат подредени в изложба в салоните на читалището и ще останат на разположение на кюстендилската общественост и гостите на града до 15 януари 2024 г., съобщават от читалището.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK