Разложкото гаро отново запали пламъка на свободата

Снимка: Община Разлог

На Трети март в Разлог...

По повод националния празник на страната, Разлог почете паметта на хилядите знайни и незнайни български революционери и възрожденци, дали живота си за свободата на България.

„Нека пазим паметта на поколенията в новото време, защото народ, който пази и почита своето минало е достоен да изгражда добро бъдеще за идните поколения. И нека не само днес, всеки ден от годината да пазим духа, родолюбието и силата си, които ни правят българи и ни помагат в трудности“ – каза в словото си кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев.

В знак на признателност венци и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха кметът инж. Красимир Герчев, д-р Емил Тончев – народен представител, Исторически музей- Разлог, политически партии и организации, признателни граждани.

В тържеството взеха участие Духов оркестър към НЧ „15.09.1903-1909 г.“, Мажоретен състав към ТК „Силвана денс“, детски танцов състав „Разложанче“ и ТК „Мехомия“ и Младежка група за народно пеене, след което се запали огънят на Свободата, а празнична заря озари небето над Разлог.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK