Акция срещу незаконния алкохол в Благоевградско, иззеха десетки литри

Снимка: Infomreja.bg

За случаите са уведомени компетентните прокуратури

От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на разпространението и контрабандата на акцизни стоки, без поставен задължителен бандеролен знак, съобщават от полицията.

На 08.12.2023 г. в гр. Гоце Делчев, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е извършена проверка на сергия, находяща се в кооперативния пазар в града, където е установено, че се съхранява и продава около 16 литра жълтеникава течност с мирис на алкохол.

При съвместни действия на полицейски служители на РУ-Сандански и служители на Агенция „Митници“, на 08.12.2023 г. са проверени павилион в района на ул. „Тодор Каблешков“ в гр. Сандански, където е намерена пластмасова туба, съдържаща около 9 литра жълтеникава течност с мирис на алкохол и питейно заведение с прилежащо към него складово помещение в с. Дамяница, общ. Сандански, където са открити три пластмасови бутилки, съдържащи общо около 14 литра жълтеникава течност с мирис на алкохол.

На същата дата от полицейски служители на РУ-Петрич и служители на Агенция „Митници“ е установено, че в ресторант в гр. Петрич се продава около 3 литра наливен етилов алкохол, без задължителен бандеролен знак, а на сергия в района на ул. „Рокфелер“ в гр. Петрич – около 4 литра наливен етилов алкохол, без поставен бандеролен знак.

За случаите са уведомени компетентните прокуратури. Работата продължава.

На 08.12.2023 г., от полицейски служители на РУ-Разлог е извършена проверка на магазин за хранителни стоки и къща в с. Конарско, общ. Якоруда, където са намерени и иззети около 3 800 къса цигари, без поставен задължителен бандеролен знак, съобщават още от полицията.

За случая е уведомена прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK